Oprema od 3000 tona u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu

U fabriku "Fijat automobili Srbija" u Kragujevcu u kojoj će, kako je najavljeno, krajem godine početi probna proizvodnja potpuno novog modela automobila, počela je da stiže oprema iz japanske fabrike "Komacu" (Komatsu) koja će biti instalirana u pogon Preseraja. Ukupna vrednost opreme za pogon Preseraja je oko 100 miliona evra, a stigla je prva od dve linije maksimalno automatizovanih presa najnovije tehnogolije. Druga linija automatizovanih presa japanskog proizvođača stići će početkom naredne godine. Kada je reč o drugoj liniji koja treba da stigne prvi put će se instalirati u nekoj od Fijatovih fabrika. Kompanija FAS navodi i da oprema koja je stigla, teška je blizu 3.000 tona, te i da je brodom krenula iz Japana pre dva meseca upakovana u 587 sanduka. Projekat rekonstrukcije nekadašnje fabrike "Zastava automobili", sada Fijat automobili Srbija, kao i priprema proizvodnih pogona za novom model automobila odvijaju se prema utvrđenom planu.

Oprema od 3000 tona u Fijatovoj fabrici u KragujevcuU fabriku "Fijat automobili Srbija" u Kragujevcu u kojoj će, kako je najavljeno, krajem godine početi probna proizvodnja potpuno novog modela automobila, počela je da stiže oprema iz japanske fabrike "Komacu" (Komatsu) koja će biti instalirana u pogon Preseraja, saopštila je danas ta srpsko-italijanska kompanija.

U saopštenju se navodi da je ukupna vrednost opreme za pogon Preseraja oko 100 miliona evra, kao i da je stigla prva od dve linije maksimalno automatizovanih presa najnovije tehnogolije.

"Druga linija automatizovanih presa japanskog proizvođača stići će početkom naredne godine", navedeno je u saopštenju u kojem se naglašava "da kada je reč o drugoj liniji koja treba da stigne prvi put će se instalirati u nekoj od Fijatovih fabrika".

Kompanija FAS navodi i da oprema koja je stigla, teška je blizu 3.000 tona, te i da je brodom krenula iz Japana pre dva meseca upakovana u 587 sanduka.

U saopštenju se naglašava da se projekat rekonstrukcije nekadašnje fabrike "Zastava automobili", sada Fijat automobili Srbija, kao i priprema proizvodnih pogona za novom model automobila odvijaju prema utvrđenom planu.

"Krajem oktobra proizvedene su prve školjke novog modela automobila čiji je radni naziv L-zero", navedeno je u saopštenju, u kojem se dodaje da će probna serija novog modela sići sa montažnih traka krajem ove godine.

U proizvodnji automobila, kako ocenjuju stručnjaci, za kvalitet automobila najbitnija su, praktično, četiri pogona i to - Preseraj, Karoserija, Montaža i Lakirnica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik